!!!! ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΤΗΣ. !!!!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Νέα διοίκηση και νέοι στόχοι στον κυνηγετικό σύλλογο Λάρισας




Σε απολογισμό των πεπραγμένων και προγραμματισμό δράσης προχώρησαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας, κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας. Όπως είναι γνωστό ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας είναι από τους αρχαιότερους συλλόγους στην πόλη μας (ιδρύθηκε το 1910) και είναι επίσης από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος σύλλογος, σε αριθμό μελών (σήμερα έχει εγγεγραμμένα 2.500 μέλη). Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται, ο εμπλουτισμός των βιοτόπων με θηράματα, η αναβάθμιση και βελτίωση των βιοτόπων με την κατασκευή ποτιστρών και τη φύτευση φυτών για να βρίσκουν τα θηράματα τροφή και νερό. Επίσης μέσω της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, την οποία πληρώνουν οι κυνηγοί με τις εισφορές τους, πατάσσεται το παράνομο κυνήγι και προστατεύεται το περιβάλλον. Στην αρχή της συνέλευσης έγινε ενημέρωση των παρευρισκομένων από τον πρόεδρο της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Β. Σποράδων, κ. Β. Μπαλατσό, για τα σημερινά τεκταινόμενα στον χώρο του κυνηγίου. 

Στη συνέχεια έγινε ο διοικητικός απολογισμός από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Χρήστο Μανώλη ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για τις δράσεις του συλλόγου που ήταν πολλές και αξιόλογες. Μερικές από αυτές, όπως αναφέρθηκε, οι οποίες είχαν και κοινωνική διάσταση, ήταν η συμμετοχή του συλλόγου στην επιτροπή προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαρισαίων, η συμμετοχή στον ορεινό μαραθώνιο αγώνα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λαρίσης στον Κίσσαβο καθώς και η συμμετοχή στους σκοπευτικούς αγώνες με όπλα ΣΛΑΓΚ που διοργάνωσε η Λέσχη Καταδρομέων Λαρίσης, με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης τον Μάιο του 1941 κατά του Ναζισμού. Κατόπιν ανέφερε για το άριστο κλίμα συνεργασίας που υπάρχει με το Δασαρχείο για την αντιμετώπιση της παράνομης θήρας και την προστασία του περιβάλλοντος (παράνομες υλοτομήσεις, καταπατήσεις δασών, καταστροφή βιοτόπων κ.λπ.). Ακόμη ο σύλλογος συνεργάζεται αρμονικά και με το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και σεισμούς. 





Επίσης συνεργάζεται στενά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαθέτοντας το δικό του όχημα για περιπολίες, για την πρόληψη των πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέλος το έργο της προηγούμενης διοίκησης ήταν πλούσιο σε δράσεις που αφορούν τους κυνηγούς. Ως τέτοιες μπορούν να είναι: η κατάθεση μελέτης για τη δημιουργία ζώνης απελευθέρωσης πεδινών περδίκων, η οποία μακροχρόνια θα μεταμορφωθεί και σε ζώνη εκγύμνασης των σκυλιών, η συντήρηση των πυρήνων εκτροφής και προσαρμογής φτερωτών θηραμάτων, η βελτίωση των εγκαταστάσεων του πυρήνα εκτροφής και αναπαραγωγής λαγού στο Μαυροβούνι, η ριζική ανακαίνιση και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στο πυροφυλάκιο Καλλιπεύκης. 


Επίσης η συμμετοχή του συλλόγου στο σεμινάριο αξιολόγησης σκύλων εργασίας που πραγματοποίησε με επιτυχία ο Όμιλος Φίλων Σκύλων Εργασίας Λάρισας, (ΟΦΙΣΕΛ) και τέλος η οργάνωση και υλοποίηση σκοπευτικών αγώνων στις σκοπευτικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου «ΩΡΙΩΝ». Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μανώλης, αναφέρθηκε στις δράσεις που προτείνει στο νέο Δ.Σ., που θα εκλεγεί. Μερικές από αυτές που ξεχώρισαν ήταν και η πραγματοποίηση ημερίδων και σεμιναρίων από τον σύλλογο, με στόχο την ανάπτυξη των φιλοζωικών αισθημάτων των κυνηγών και η ευαισθητοποίηση τους προς το θήραμα και το περιβάλλον, η αναβάθμιση των βιοτόπων του λαγού και της πέρδικας με την κατασκευή ποτιστρών και φύτευσης φυτών κατάλληλων για τη διατροφή τους, η συνέχιση και ενδυνάμωση των προσπαθειών για την πάταξη της παράνομης θήρας, η τακτική εναλλαγή των χώρων απαγόρευσης του κυνηγίου με τους επιτρεπόμενους με στόχο την προστασία των θηραμάτων από τη μεγάλη πίεση, η οριοθέτηση ζωνών εκπαίδευσης σκύλων στις οποίες θα υπάρχει άφθονο θήραμα, για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών κυνηγίων και πολλές άλλες.


 Στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος στον οποίον έλαβαν τον λόγο αρκετοί κυνηγοί οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις. 

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Μετά τη γενική συνέλευση ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 Εκλέγονται 

Χρήστος Μανώλης (255), 

Κωτούλας Νίκος (160),

 Δουβλατανιώτης Βησσαρίων (148),

 Γαγάρας Γιώργος (146),

 Καλαλής Αθανάσιος (138), 

Ζαχαρούλης Νίκος (134),

 Χατζής Βασίλης (108), 

Ζάγκλης Γιώργος (107). 



Δεν εκλέγονται οι Ζιάγκας Αθανάσιος (102), Παπαδημητρίου Αποστ. (80), Κωτούλας Παναγ. (73), Κουτσογιάννης Ηλίας (39). Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Μητράκας Γιώργος (134), Μεσσηνιώτης Χρήστος (121) και Γκότης Χαραλ. (89). 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου